MDPV med förödande effekt i mellansverige

Allvarliga rapporter kommer från framför allt Västerås och Norrköping att ungdomar bytt ut amfetamin mot MDPV (som även kan vara en del i en drog som i missbrukarkretsar brukar kallas för badsalt), en förödande drog som säljs via nätet. Problemet med MDPV är stort i framför allt USA och Storbritannien. De allvarligaste biverkningarna är hallucinationer och explosiva vredesutbrott.
   Följande skrev vi om badsalt på vår hemsida den 27 februari: 
   En ny syntetisk drog är under uppsegling i framför allt USA. Det är en drog som kallas badsalt, men den har absolut inget med bad att göra. Det är en stimulantiadrog, som har en blandning av mefedron och MDPV (metylen-di-oxy-pyrovaleron) som huvudingredienser. Effekten liknar mefedrons och kokains: stimulanshöjande men med allvarliga bieffekter som agitation, paranoia, hallucinationer, bröstsmärtor, suicidalitet och högt blodtryck.

   Mefedronintag leder till ökad produktion av dopamin och MDPV är en dopamin-återupptagshämmare. Totalt blir det således i hjärnan en översvämning av dopamin, en av huvudkomponenterna i belöningscentrum.  

Relaterade