Polisen slår till mot narkotika på nätet

I en omfattande internationell gemensam aktion har polis och åklagare slagit till mot många illegala internetsajter. Förutom att två svenska nätsajterna stängdes ner greps även ett flertal säljare. Även internationella sidor som riktar sig till Sverige har stängts ner.
   I Sverige samordnades insatsen av rikskriminalpolisen i samverkan med internationella åklagarkammaren. I aktionen deltog Bulgarien, Tjeckien, Finland, Frankrike, Tyskland, Ungern, Lettland, Litauen, Luxemburg, Nederländerna, Rumänien, Spanien, Sverige, Schweiz, Storbritannien och USA.
   Totalt stängdes 400 marknadsplatser under eftermiddagen den 6 november. Dessutom beslagtog polisen i flera länder kontanter, bitcoins och även narkotika.
   Polisen är nöjd och det internationella samarbetet kommer att fortsätta. Försäljningen av illegala droger över nätet har fått sig en rejäl törn och fortsättning följer.
www.polisen.se

 

Relaterade