En kamel kommer lastad…

Snarare tio kameler kom lastade i närheten av ökenstaden Errachida i sydöstra Marocko – lastade med drygt ett ton cannabis. Det fanns ingen människa i närheten men säkerhetspolisen DGSN (General Directorate for National Security) fann slutligen en ansvarig ung man. 
   Att något var i görningen hade polisen redan upptäckt emedan man dagen före hade hittat nära 2 ton cannabiskakor nedgrävda i sanden. Den stora mängden cannabis var på väg mot havet för ”export” via två gummibåtar med vardera två utombordare, vilka polisen naturligtvis också beslagtog.
   Trots att Marocko försöker hindra cannabisodlingarna är det fortfarande så att landet är bland de största producenterna av drogen. Enligt uppskattning från UNODC odlas det ungefär 40 kg per hektar i Marocko medan det ledande landet är Afganistan med 145 kg per hektar. Även om den odlade ytan kan vara större än i Afganistan så är avkastning högst i detta land som nu leder cannabisproduktionen i världen.
Daily News, Sri Lanka, UNODC

 

Relaterade