En stressad och förvirrad taxichaufför från Polen gjorde tulltjänstemännen vid polenfärjan i Karlskrona misstänksamma och undersökning verkställs. Först hittar man tre läkemedelsburkar med Oxycontin i mannens kläder och i hans midjeväska finns en påse med nästan två gram kokain.

I bagageluckan hittas en lös taxiskylt. När tulltjänstemännen lyfter på skylten så skramlar den. Skylten röntgas och då syns det tydligt att den innehåller mängder av tabletter, sammanlagt 3 102 stycken i 28 burkar märkt Oxycontin, som senare visar sig vara falska. Istället innehöll de metonitazen.

I taxin fanns det även en svart bag som innehöll mer narkotiska preparat. Där hittades en karta med åtta tabletter av det lugnande medlet Xanax samt ett vadderat kuvert med 200 LSD-trippar.

Tullverket

Metonitazen är en syntetisk opioid som är tusen gånger starkare än morfin och kan därför vara dödlig även i mycket små doser. Beslag har under hösten 2023 skett i Norge som larmat om den farliga drogen, även i Sverige har tullen gjort beslag av metonitazen. Nu senast i Karlskrona.

Relaterade