Rekordbeslag av insmugglade narkotikaklassade läkemedel

Under 2023 stoppade Tullverket nästan tre miljoner narkotiska tabletter och kapslar. Efter årets fyra första månader är beslagsmängden redan större, nästan 3,7 miljoner. En del av förklaringen är beslaget i Göteborg i januari då en serbisk lastbilschaufför och hans två landsmän ertappades med att frakta, lasta om och fördela mängder av narkotiska preparat som var tänkt att säljas på den svenska marknaden. Det är en organiserad smuggling från Serbien via Ungern.

Januaribeslaget bestod det stora beslaget av nästan två miljoner narkotikaklassade ksalol-tabletter som tillverkats i Serbien och som innehåller det narkotikaklassade ämnen alprazolam (Xanor mm). Tre män är åtalade för synnerligen grov narkotikasmuggling. Tullverket.se

Relaterade