Kokain på toaletten hos flera riksdagspartier

Aftonbladet har gjort en egen kokainundersökning på riksdagspartiernas toaletter. För att vara säker lät man laboratoriet på Karolinska institutet göra en noggrann analys – ingen pardon, det var kokain. Spår av kokain hade hittats på toaletterna hos fyra partier: Socialdemokraterna, Liberalerna, Vänsterpartiet och Sverigedemokraterna.

De drabbade partierna blev nästintill knockade av detta dramatiska besked, alla utom vänsterpartiets ledare som uppenbarligen lite lojt tyckte att det visserligen var mycket allvarligt men framförde till Aftonbladets reporter att man skulle testa tidningens redaktion först.

De övriga partiledarna var kraftfullt avståndstagande, i närmast chocktillstånd och Jimmy Åkesson fastslog snabbt att man genast skulle testa hela riksdagen. Ebba Busch var tydlig i sin kommentar: ”extremt starkt symbolvärde om drogfriheten inte upprätthålls på en plats som också rör Sveriges högsta beslutande församling.”

Dock måste tilläggas att många har tillgång till de undersökta toaletterna, förutom de folkvalda även tjänstemän och besökare.

Aftonbladet, SR och GP

Relaterade