Årets globala tillslag mot illegal hantering av farmaka

Interpol i Lyon har redovisat 2023 års PANGEA. Under en oannonserad vecka görs varje år tillslag i ett stort antal länder för att hitta försäljning av framför allt illegala läkemedel, men även andra olagliga produkter fångas in. I år var det 89 länder från alla världsdelar (inklusive samtliga nordiska länderna) som deltog i operationen som är ett samarbete med Interpol som ledande organisatör tillsammans med Europol, WCO (Världstullorganisationen) , WHO, UNODC m fl.

Årets tillslag, som ägde rum mellan 3 och 10 oktober, ledde till 72 arresteringar och beslagtag av potentiellt farliga farmaka värda mer än 7 miljoner dollars. Därtill inleddes 325 nya utredningar och biträdde fortsättningsvis andra aktuella kriminella aktiviteter. Mer än 1 300 kriminella hemsidor stängdes ner.

www.interpol.int 

Relaterade