Narkotikaförsäljning i krogmiljö i Stockholm

I Stockholm har en undersökning i STADs (Stockholm förebygger alkohol- och drogproblem) regi kontrollerat följsamheten för krogar att inte släppa in drogpåverkade personer. Resultatet var nedslående, nästan hälften av krogarna brydde sig inte om personer som var (spelade av skådespelare) rejält narkotikapåverkade.

Det visade sig också vara lätt att inne på krogen handla narkotika. Gäster erbjöds på flera krogar att köpa narkotika. Enligt undersökningen – helt öppet.

Biträdande regionpolischefen i Stockholm, Erik Widstrand, kommenterade resultaten:

– Det finns en stark koppling mellan handeln med och användningen av narkotika och de sprängningar och skjutningar som genomförs av kriminella nätverk. En hög efterfrågan på narkotika ger en marknad och därmed bränsle till gängvåldet.

Enligt alkohollagen får narkotikapåverkade gäster inte vistas på krogar.

polisen.se

Relaterade